Alkali beslenme ve sağlık

Uzmanlar, bedenin sağlıklı kalması için alkali düzeninin dengede tutulması gerektiğini hatırlatıyor. Alkali beslenme hakkında detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Abone Ol

Gereğinden fazla hayvansal gıda ve işlenmiş ürünlerin tüketiminin neden olduğu asidik artıklar, metabolizmayı yavaşlatarak kilo alımına neden oluyor. Uzman kontrolünde vücudun alkali yani asit-az dengesi sağlaması ile ideal kiloya ulaşmak mümkün oluyor.

Yenilen her besinin sindirimi vücutta bazı artık maddeler oluşturmakta. Yanlış seçilen besinlerin sindirimi ile kişinin vücudunda fazla asitli artıklar birikmekte. Fazla asitlenme kilo artışı ile birlikte birçok kronik hastalığa da sebebiyet veriyor. Alkali besinler tüketilerek vücuttaki asitlenmenin önlenmesi sağlanabilir. Örneğin limon asittir fakat sindirim sonucu alkalidir. Bu sebeple limon alkali bir yiyecektir.

VÜCUDUN KENDİ DETOKS MEKANİZMASINI ÇALIŞTIRIN

Vücudun beslenmeyle oluşan asit artıklarına karşı kullandığı kendi detoks yani arınma sistemleri bulunmakta. Bu sistemler sürekli olarak çalışır fakat beslenmeyle birlikte asit yükü artmaya başladığında aşırı yağlanma ve kronik hastalıklarda görülmeye başlar. Sonuç olarak vücut asit artıklardan kurtulmak için uğraşmak yerine yağları yakmaya başlar.

ALKALİ BESİN ZİNCİRİ OLUŞTURUN

Suya limon veya elma sirkesi ekleyerek suyun PH'ını arttırıp, alkali su olarak tüketebileceğinizi belirten uzmanlar, badem, ceviz, fındık, Hindistan cevizi, avokado, omega 3, tereyağı, zeytinyağı gibi besinlere ağırlık verilmesi gerektiğini hatırlatıyor.

Koyu yeşil yapraklı sebzeler, maydanoz, dereotu, roka, marul ve semizotu gibi besinlerin çiğ tüketilmesi gerektiğini işaret eden uzmanlar, öğünlerin yüzde 75'inin alkali olmasını öneriyor.

Şeker ve tatlandırıcıdan da uzak durulması gerektiğini hatırlatan uzmanlar, gereğinden fazla ve geç saatte meyve yemenin vücudun alkali dengesini bozduğunu savunuyor.