Ülkemizde Kitap Okuma Alışkanlığı

Abone Ol


Kitap okumak insanı bilinçlendirdiği gibi yaşama farklı gözlerle bakmayı sağlamaktadır. Kitap okumanın yaşamda büyük yeri mevcuttur. Eskiye oranlar kitap okuma azalmış olup, genlere kitap okumak yerine sosyal medyada gezmek daha iyi durumda olmaktadır. Türkiye'de dünya geneline göre kitap okuma alışkanlığı yok denecek kadar azdır. Türkiye'de kitap okuyan kişi sayısı ortalama olarak 100 kişiden 4 kişi olup, bu rakam beni oldukça üzmektedir.

Japonya'da yıllık ortalama olarak 4 milyar 200 milyon kitap basılırken Türkiye'de 23 milyon kitap basılmaktadır. Bu durum sizlere rahatsız etmiyor mu? Kitap okumak insanı yeni ufuklara gönderirken, aynı zaman bilincini açarak yeni kapılar açmanda hayatına yön vermende yardımcı olur.


Fakat Türkiye'de bu alışkanlığın yok olması veya birkaç kişi ile sınırlı olması oldukça kötü! Ülkede kavgaların, savaşların, barışın olmaması aslında insanların bilinçsiz olmasından kaynaklanıyor. Çünkü boş olan insan kendini kötü şeylere yönlendirirken, bunun yerine bir kitap açıp okusanız daha bilinçli olup, kötülüklerden uzak kalacağınızı bilirsiniz. Kitabın türü ne olursa olsun okumak insana birçok şey katar.

Kitap okumayı sevmiyorum diyen kişiler hiç eline bir roman alıp, onu bitirdi mi? Zaten insan kitap okumaya yöneldiğin de ve denediğin de seveceğinden eminiz. Kitap okumanın psikolojiyi de olumlu yönde etkilemektedir. O anlık bile olsa sorunlarınızı bir kenarda bırakmanızı ve beyninizin rahatlamasını sağlar.